~ Tip voor de dip - 1 ~

>> vrijdag 27 maart 2009

Ook hier in Sunset Valley slaat de financiële crisis nu toe en daarom breng ik vanaf nu geregeld een 'Tip voor de Dip'.

Gelukkig heb ik zelf geen financiële problemen maar hoe dat komt gaat U niks aan!
Tip 1
Met de tuinvaardigheid kunt U verschillende fruit- en groentesoorten ontdekken en verbouwen. Deze bestaan uit oude favorieten als bijvoorbeeld de geldboom en tal van nieuwe planten inclusief een speciale soort waarmee U echt alles, van eieren tot biefstuk, kunt verbouwen.

Lees en leer. Gegroet!

Read more...

~ Wat een heerlijke dag! ~


Deze man herkent U vast wel: zijn echte naam mag ik, na een gerechtelijke uitspraak, niet meer noemen maar ik kan wel kwijt dat het mijn buurman is.

Om precieser te zijn: het wás mijn buurman!

Het begon allemaal 3 maanden geleden toen dit individu naast mij kwam wonen: meteen had ik door dat er iets mis was met deze man: zijn boeventronie zei mij genoeg. Bovendien realiseerde ik me dat de waarde van mijn huis flink zou kelderen als er in deze buurt dit onfrisse types komen wonen. U ziet vast ook wel meteen dat deze man vast geen goede maatschappelijke positie heeft, waarschijnlijk weinig aandacht aan zijn persoonlijke hygiene besteed en compleet onbetrouwbaar is. En mijn mensenkennis heeft mij niet in de steek gelaten want al snel had ik flink wat conflicten met deze schurk.

Het begon allemaal toen ik in mijn weelderige tuin wat 'Tofu op een stokje' aan het bereiden was op de BBQ. Het recept voor deze heerlijke delicatesse vindt U overigens ook op dit blog. Op het moment dat de 'Tofu op een stokje' klaar was hoorde ik dat ik dat de keukenmachine nog aanstond en rende de keuken in. En wat schetst mijn verbazing: toen ik terug kwam in de tuin miste er 1 'Tofu op een stokje' van de kristallen schaal waar ik mijn maaltijden altijd op serveer. In mijn ooghoek zag ik een hond wegrennen met iets in zijn bek maar ik was (en ben) er van overtuigd dat mijn buurman de dief was.

Sindsdien is de slechte verhouding tussen mij en mijn buurman alleen maar geëscaleerd: tot mijn spijt kan ik niet alle details geven over het schandalige gedrag van deze man: ik heb hem bijvoorbeeld 1 keer betrapt toen hij in adamskostuum in zijn door onkruit overwoekerde tuin rondliep en als ik daar aan terug denk raak ik weer helemaal van slag.

Door de door mij hierboven al genoemde gerechtelijke uitspraak mag ik over andere aanvaringen met deze lamlendeling niets meer zeggen maar een maand geleden heeft de rechtbank uitspraak gedaan in een zaak die ik had aangespannen en de buurman moest toen ogenblikkelijk zijn biezen pakken. De rechter was niet helemaal overtuigd van mijn argumenten maar ik had gelukkig in mijn handtasje nog wat belastend materiaal tegen hem: iets met een bezemhok, een medewerkster van de rechtbank en de net genoemde rechter.

Sindsdien heb ik van mijn buurman niks meer vernomen en dat deed mij goed. Maar vandaag kon ik mijn geluk niet op: op weg naar de bibliotheek zag ik mijn ex - buurman op straat uit de vuilnisbak eten. heerlijk om te merken dat mensen die mij irriteren of die ik gewoon niet mag zo terecht komen op de straat. Wraak is zo zoet!



Wat een heerlijke dag is het vandaag!


Gegroet!

Read more...

~ Een noodzakelijk kwaad ... ~

>> donderdag 26 maart 2009

Ik word overspoelt met reacties op mijn blog: het is het nieuwtje van vandaag in Sunset Valley en natuurlijk ver daar buiten.

Daarom heb ik besloten een gastenboek te nemen en U kunt daar Uw reacties kwijt. Ik vertrouw erop dat deze reacties van een goed niveau zullen zijn en mij tutoyeren accepteer ik abslouut niet. U spreekt mij in het gastenboek maar aan met U of Mevrouw!

Verwacht niet meteen een reactie van mijn kant, ik heb belangrijkere zaken aan mijn hoofd.

Read more...

~ Tofu maar dan anders ~

>> woensdag 25 maart 2009

Ook zo genoeg van die tofu hotdogs?

Dan heeft Mevrouw Rimpelbil 2 heerlijke recepten voor U.
Tofu op een stokje en Tofu Surprise!

Bereidingstijd: 10-20 minuten
Keuken: BBQ/Grill

Tofu op een stokje
Tofu marineren in een mengsel van mango-chutney, tomatenpuree en kerriepoeder, op stokjes rijgen met groene paprika en ui. Dit kan dan meteen op de BBQ.

Tofu Surprise
Tofu marineren in chilisaus en kerriepoeder, op stokjes rijgen. (Voorgekookte) aardappeltjes, courgette, gele paprika en rode ui met wat olijfolie, zout en rozemarijn in alufolie verpakken en grillen.

Read more...

~ Goed nieuws voor allen! ~

Zo ... daar is hij dan eindelijk: mijn eigen Mevrouw Rimpelbil blog.

Ik moet U zeggen dat ik al langer behoefte heb om mijn gedachtenspinsels toe te vertrouwen aan het papier vooral omdat ik weet dat de andere schrijfsels, die hier in Sunset Valley worden bijhouden, natuurlijk nooit zo interessant en van zo een hoog niveau zullen worden als mijn blog.

In al die jaren dat ik nu op deze aardkloot rondloop heb ik vele interessante mensen ontmoet en het wordt tijd dat ik mijn vele gesprekken met deze luitjes eens ga publiceren. Maar ik ben er ook van overtuigd dat ik veel nieuwe mensen aan mijn keukentafel zal ontvangen.

Ik hoor U denken 'maar mevrouw Rimpelbil, wie wil er nu bij U op bezoek komen?', wel .... tegen hen wil ik zeggen: ieder mens heeft wel een geheim dat niet naar buiten mag komen. En al die geheimen heb ik al die jaren opgeschreven en veilig opgeborgen in mijn handtas! Daarom is mijn handtas zo zwaar en komt zo hard aan! En een uitnodiging van mij weigeren betekend dat ik eens mijn fraai gevormde neus diep in mijn tas stop op zoek naar 'een lijk in de kast'.

Ik weet, uit zéér betrouwbare bron, dat ik een slechte naam heb in deze en vele andere buurten en dat er veel over mij geroddeld wordt. Laat mij U allen dit zeggen: hoge bomen vangen veel wind! Zeker in dit winderige valleitje waar de mensen schijnbaar niet anders te doen hebben dan over mij te roddelen. Ik ben een principieel mens en laat me de mond door niemand snoeren anders komen ze mijn handtasje tegen!

U bent gewaarschuwd!

Enfin ... genoeg hierover. Ik hoop dat U mijn blog net zo interesant en enerverend zal vinden als ik en dat U er veel van zal opsteken. Het is mijn taak het morele verval en de verloedering in deze buurt te stoppen en ik neem geen blad voor de mond.

De komende maanden, als Sunset Valley zich zal vullen met nieuwe bewoners, zal ik U móeten inlichten over al die vreemde snuiters die mijn pad gekruisd hebben, én alle nieuwe roddels en nieuwtjes die mij ter ore komen. Geladeerd met interessante feiten die U niet mág missen.

Mijn blog zal een lichtend voorbeeld zijn in de duistere tijden die we tegemoet gaan.

Zoals mijn vader Simon Rimpelbil al zei:
Post tenebras spero lucem.

Binnenkort ontvang ik mijn eerste gast, hopelijk zal deze van hetzelfde hoogstaande niveau zijn als ik.

Gegroet!

Read more...

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP