~ Een vrouw hoort achter het aanrecht - 2 ~

>> zondag 10 mei 2009


(rosana zingt haar eigen versie van Shine)

~

Allereerst mijn excuses voor het uitblijven van nieuwe berichten op dit facinerende blog maar het zijn erg drukke weken geweest. Ik heb in een gezellig, klein en knus huis gelogeerd in de nieuwe wijk Riverview en heb heel wat sappige nieuwe roddels en geheimen verzameld van al de nieuwe bewoners aldaar. Het is een prachtige natuurrijke buurt; alleen jammer dat er zoveel mensen wonen die, hoe zal ik het zeggen, wat boerser zijn en absoluut niet van mijn niveau. Het is in ieder geval prachtig daar en wie weet laat ik door ooit nog wel een vakantiehuis bouwen. Maar dat zien we later wel weer: ik was in ieder geval druk druk druk dat begrijpt U wel.

Laten we terug gaan naar Rosana van Sims Netwerk die voor mij alle roddels en geheimpjes, die ik in de jaren heb verzameld op kleine papiertjes en bewaard in mijn handtas, aan het digitaliseren was. Deze enorme klus is inmiddels geklaard en Rosana zit weer thuis zonder te weten dat ze ooit in mijn prachtige en riante villa is geweest. U begrijpt dat Rosana met het digitaliseren meteen alle roddels en geheimen te weten kwam en dat probleem heeft mij toch wat slapeloze nachten gekost. En als ik niet goed slaap gaat dat ten koste van mijn gemoedstoestand en uiteraard mijn humeur. Vandaar dat het mij verstandig leek om er een paar dagen tussen uit te gaan en op het huis te passen van een oude vriendin in Riverview.

Dat betekende wel dat ik Rosana alleen moest laten maar ik vertrouwde haar genoeg en had overal mijn bewakings camera's aangezet, maar dat wist zij niet. En zo ben ik nog meer te weten gekomen over haar, haar vrienden en soms wat vreemde gewoontes. Ze is in ieder geval wel een nieuwsgierig type: zodra ik met de taxi richting Riverview was afgereisd stopte ze met werken en belde meteen voor uren met haar goede vrienden Mogway en Dekdes. Geen idee wie dat zijn en dat is toch wel vreemd want meestal weet ik alles wel: moet toch eens achter die Mogway en Dekdes aan. Gelukkig hoeven we hier in Sunset valley niet te betalen voor de telefoontjes die we plegen en dat is maar goed ook: wat kan deze vrouw babbelen zeg! ... er leek geen eind aan te komen. Mijn bewakingscamera's hebben natuurlijk alles geregistreerd.Veel vrienden heeft ze in ieder geval nog niet, misschien omdat ze net in deze buurt is komen wonen? Ik weet het niet, wel weet ik dat ze, als de nood erg hoog is en haar vrienden niet te bereiken zijn, haar energie toch op een andere manier kwijt moet. En daar heeft ze een vreemde manier voor gevonden: ik ben wel wat gewend maar sommige mensen gaan wel erg ver. Vindt u het normaal dat ze zich dan uitleeft op konijnen? En dan bedoel ik niet die irritant schattige witte beestjes die rondrennen: nee dan bedoel ik die grote die op visite komen als je eenzaam bent. U begrijpt dat ik die nooit zelf op bezoek heb gehad: ik ben veelste druk om eenzaam te zijn! De volgende foto van mijn bewakingscamera kan schokkend zijn: de gehele video van dit incident gaat in ieder geval in mijn gedigitaliseerde archief: altijd handig om achter de hand te houden als ik later Rosana nodig heb voor een klus waar ze eigenlijk helemaal geen zin in heeft."Ik wil later een gezinnetje stichten, een groot gezin eigenlijk!" zegt Rosana vaak "Ikzelf kom maar uit een kleine familie en heb me altijd erg alleen gevoeld. Dat wil ik later voor mijn kinderen niet. Verder wil ik met mijn familie later naar een andere buurt verhuizen, de wereld verkennen zeg maar. Ook zou ik het een geweldige ervaring vinden om aliens te ontmoeten, en niet te vergeten: alle vaardigheden behalen".

Tja ik weet niet wat U denkt maar als Rosana zo omgaat met konijnen is het misschien beter om even te wachten met het stichten van een gezin. Ik heb het niet zo op met kinderen maar kan me voorstellen dat het aanzicht van hun moeder die een konijn zo uitscheld en de grond inboord, alleen maar om even 'af te reageren' nu niet bepaald goed is voor de tere kinderziel.

Enfin: het is in ieder geval wel een harde werkster want toen ik terug kwam uit Riverview, een paar dagen er tussen uit doet een mens goed, was het digitaliseren afgerond en ik moet eerlijk bekennen dat alle roddels en geheimen nu in 1 mooie overzichtelijke database te hebben toch wel erg handig is. Ik vroeg of ze niet liever iets anders wilde hebben dan Simoleons voor haar werk en na lang nadenken vroeg ze om een schommelbank, een werkstation om jam mee te maken of een brood oven. "Vroeger hadden we dat soort items wel" zei ze "nu zijn ze helaas niet meer verkrijgbaar, ik hoop op een wonder?". Ik fronsde mijn wenkbrauwen: over welke voorwerpen heeft ze het in hemelsnaam? Ik ben er nu nog meer van overtuigd dat te lang achter een computer zitten niet goed is voor een mens!

Het werd tijd om de boel af te handelen: ik was echt niet van plan haar te gaan betalen. Het gaat U helemaal niets aan waar ik van leef of hoe ik aan mijn inkomsten kom, maar mijn geld uitgeven aan klusjes die gedaan moeten worden in en rond het huis vindt ik pure geldverspilling. Er zat maar 1 ding op: haar geheugen te wissen via mijn omgebouwde leugendetector, want ze wist gewoon teveel nu.20 minuten later zat Rosana weer heerlijk thuis op de bank haar favorite soap te kijken, wel met een verbaasde blik van 'he volgens mij is me iets overkomen, maar wat? ...en ik ben ontslagen bij het computer bedrijf waar ik werk omdat ik 3 weken lang niet ben komen opdagen' ... ze zal er wellicht nooit echt achterkomen wat er gebeurd is.

Gegroet!

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP