~ Een vrouw hoort achter het aanrecht - 1 ~

>> woensdag 29 april 2009Misschien ben ik wat ouderwets maar ik heb nooit begrepen waarom vrouwen perse moeten gaan studeren en dan ook nog werken en carrière maken. Een vrouw hoort te trouwen en kinderen te krijgen en meteen klaar te staan voor haar man én de kinderen zodra die aandacht eisen of een heerlijke maaltijd.

Rosana is zo een hardwerkende vrouw druk met haar carrière hier in Sunset Valley. Ze is net afgestudeerd van de universiteit en gespecialiseerd in grafisch ontwerpen en maakt websites. Ze heeft een groot project met de naam Sims NetWerk, ik begrijp totaal niet waar deze website voor is, zelf zegt ze erover: 'Daar biedt ik nieuwtjes, forums en downloads aan voor mensen die van Sims spellen houden. Ja typisch hé! Dat doen Sims voor Sims!'.

Inderdaad ze zegt het al zelf: erg typisch want ik heb geen idee waar ze het over heeft; wat zijn Sims? Maar ja: ik heb haar ingehuurd om alle roddels en geheimpjes, die ik in de jaren heb verzameld op kleine papiertjes en bewaard in mijn handtas, te digitaliseren. Dus eigenlijk zal de rest me een worst zijn om het maar even plat te zeggen, excuse les mots. Maar in de loop van de twee weken dat zij over de vloer was van mijn riante Villa Rimpelbil heb ik toch het een en ander geleerd over haar.

Maar voor ik haar toeliet in mijn villa, een privilege slechts weggelegd voor een enkeling, heb ik natuurlijk gecontroleerd of deze jongedame wel te vertrouwen was. In mijn handtasje vond ik het een en ander over haar en de eerste digicard heb ik zelf maar gemaakt.U ziet het dit ziet er niet uit: ik had dringend iemand nodig die al de gegevens die ik in de loop van de jaren verzameld heb op dit soort digicards te zetten. En ik toon U slechts een klein deel van alle data die ik, in dit geval van Rosana, verzamel.

Voor ik Rosana aan het werk zette moest ik haar natuurlijk even testen en onder het genot van een heerlijk kopje koffie en gezeten aan mijn mahonie houten keukentafel vroeg ik haar of ze nog wat sappige roddels had over haar buren.
‘Ik denk dat Mollie Moonbeam zich soms niet wast! Mollie is een van mijn buren en ze houdt er een ‘interessante’ levensstijl op na. Ik snap er gewoon niet zoveel van, ze heeft geen baan. Nou ja, geen gewone baan zoals gewone Sims. Ze maakt zelf vooral allerlei dingen en verkoopt die dan weer.’

Kijk, dat er iets niet in de haak was met deze Mollie Moonbeam wist ik al lang, maar ik liet Rosana lekker door roddelen over haar buren, veinzend dat ik het allemaal reuze interessant vond. Maar al snel moest ik toch even wat notities maken want Rosana wist wat dingen die zelfs ik niet wist en dat komt niet vaak voor!

‘Ik heb ook een aantal interessante buren met een vrouwelijk zombie in huis! Ze heet Thalea Filmore, ze heeft een beetje een raar loopje en ze schijnt ook de hele tijd aan hersens te denken. Maar dat heb ik ook maar van anderen gehoord. U heeft geen idee hoeveel er hier in de buurt wordt geroddeld’

Ja, ja … een beetje doen alsof alleen de buurtbewoners roddelen en zij zelf niet, daar trappen we niet in! Maar ik had wel meteen door dat zij uitermate geschikt was om hier in mijn riante villa voorlopig die vervelende klus te doen en al snel zat Rosana, met het tipje van haar tong tussen haar lippen, als een gek op mijn computer te werken.Uiteraard had ik betere dingen te doen dan haar in de gaten te houden dus ik liet haar lekker alleen werken en genoot van het lente zonnetje in mijn prachtige tuin. Wat is het leven toch heerlijk: de vervelende zaken laat je door anderen doen. En toch knaagde er iets: wat moest ik met Rosana als deze digitalisatie klus geklaard was? Dan wist ze al de geheimen over iedereen die ik de laatste jaren heb verzameld. En haar uit de weg ruimen na deze klus was ook geen optie. Enfin: dat is een zorg voor later.Wordt vervolgd …

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP