~ Gestoofde Paashaas: een culinaire delicatesse ~

>> zaterdag 11 april 2009

Zoals U uiteraard gelezen hebt had ik eergisteren last van een Paashaas.

Dit probleem is gelukkig opgelost en vandaag breng ik U, na mijn overheerlijke Tofu gerechten, opnieuw een heerlijk recept.
Gestoofde Paashaas

Benodigdheden;
1 Paashaas in stukken
1 fles rode bordeaux
2 uien en 1 potje zilveruitjes
2 eetl.tomatenketchup
1 theel.ketjap manis
1 pot cranberry-compote
100 gr. spekblokjes
65 gr. boter en peper en zout.
Voorbereiding

Bestrooi de haasstukken met zout en peper en bak ze bruin aan in de boter met spekjes. Vervolgens haalt U de haas en de spekjes uit de pan. Voeg de gesneden uien aan de braadboter toe en fruit ze even aan. Vervolgens doet U 3/4 liter wijn erbij en de pot zilveruitjes met de azijn. Dan de cranberry-compote [een 1/2 pot]de tomatenketchup en de ketjap en roer dit door elkaar.

Bereidingswijze
Breng dit alles aan de kook ,doe de aan gebakken haasdelen en de spekblokjes erbij en laat op een zacht pitje circa 1 1/2 uur stoven.Bind de saus met sausbinder of maizena.

Serveren met gepofte kastanjes.

Lees en leer! Gegroet!

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP